Fie că este vorba despre anvelope, sistemul de frânare sau kit-ul de distribuție, în service-urile autorizate Dacia primești garanția calității și a siguranței. Dacă dorești să îți întreții vehiculul, etapă cu etapă, fără ca bugetul tău să fie afectat de reparații neașteptate, consultă orice reparator agreat Dacia.
Sistemul de climatizare asigură confortul în habitaclu în orice anotimp, reglând temperatura, dezaburind geamurile și purificând aerul. Eficiența sistemului de climatizare asigură o călătorie plăcută, într-un mediu sănătos, pentru toți ocupanții autovehiculului și în condiții de totală siguranță.
Pentru siguranța ta și cea a pasagerilor tăi, verificarea periodică a anvelopelor este esențială.
Amortizoarele asigură o călătorie în condiții de confort și siguranță. Acestea permit un bun control al mașinii, indiferent de condițiile de drum. Alături de frânare și pneuri, amortizoarele alcătuiesc triunghiul de securitate, de o importanță vitală pentru vehiculul tău!ă.
Chiar dacă bateria se încarcă automat în timpul funcționării motorului, aceasta are totuși nevoie de întreținere. Bateria este inima autovehiculului și, atunci când nu este întreținută corect, este cauza a 85% dintre defecțiuni.
Cureaua de distribuție asigură sincronizarea perfectă între diferite componente ale motorului. Este esențial să respecți termenul de înlocuire a acesteia.
Pentru călătorii fără griji, beneficiezi de controale de calitate efectuate de specialiștii noștri.
Ștergătoarele de parbriz îți asigură o bună vizibilitate atât în față cât și în spate. Ele sunt importante pentru o experiență de condus agreabilă și în siguranță, oferind o vizibilitate optimă indiferent de condițiile meteo. Însă, din cauza vremii nefavorabile, a poluării și a expunerii la soare, acestea se degradează, iar datorită uzurii lor, pot chiar zgâria parbrizul.
Pentru a conduce liniștit cât mai mult timp, ai încredere în profesioniștii rețelei Dacia Service pentru revizia mașinii tale! La fiecare revizie Dacia, mecanicul Dacia va face schimbul de ulei de motor. Totuși, îți recomandăm să verifici în mod regulat nivelul uleiului, chiar și între revizii. Nivelul acestuia trebuie să fie între limitele minime și maxime de pe jojă. Daca nivelul uleiului este sub nivelul minim al jojei, atunci îți recomandăm categoric să completezi nivelul de ulei înainte de a utiliza vehiculul.
Fiecare vehicul are intervale de revizii specifice, în funcție de caracteristicile sale tehnice. Pentru a afla intervalele de revizie ale vehiculului tău, te invităm să consulți carnetul de întreținere.
Pentru orice neclarități privind programul de întreținere al vehiculului tău, nu ezita să contactezi oricare dintre reparatorii autorizati Dacia.
Cu Dacia Service ai garanția întreținerii vehiculului tău conform recomandărilor constructorului, pentru ca tu să nu ai nicio problemă în deplasările tale viitoare. Beneficiezi de experiența unor specialiști, instruiți special pentru întreținerea și repararea vehiculului tău. Ai siguranța că vehiculul tău va fi reparat cu piese de origine Dacia. Pe carnetul de întreținere se aplică ștampila reparatorului autorizat Dacia atunci când efectuezi revizia în rețea. Ai astfel garanția păstrării caracteristicilor de origine ale vehiculului.
În cazul revânzării, vei putea obține un preț mai bun.
Revizia Dacia nu înseamnă doar un simplu schimb de ulei, ci intervenția unui expert. Revizia Dacia presupune o examinare completă a tuturor componentelor legate de siguranța vehiculului tău, de funcționarea motorului, precum și a părții electronice. Revizia Dacia este realizată de un profesionist, format permanent cu privire la evoluțiile tehnologice de ultimă oră ale vehiculelor. Acesta are la dispoziție echipamente concepute special pentru diagnosticarea și întreținerea vehiculelor Dacia.
Aceasta este garanția că vehiculul tău se află pe mâini bune!
Serviciile de inspecție tehnică periodică se realizează pentru toate modelele Dacia, cu o importanță sporită pentru buna funcționare a vehiculului tău.
Datele verificărilor tehnice depind de data înmatriculării vehiculului sau de data verificării anterioare.
În conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 81/2000 aprobată prin Legea nr. 167/2003, modificată și completată prin Ordonanța Guvernului nr. 40/2005 aprobată prin Legea nr. 373/2005, vehiculele rutiere înmatriculate pot fi menținute în circulație numai dacă se face dovada încadrării acestora în cerințele tehnice specifice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și în categoria de folosință conform destinației, prevăzute în reglementările naționale (RNTR 1/2005), prin inspecția tehnică periodică.
Obligația efectuării inspecțiilor tehnice periodice precum și a respectării periodicității acestora în funcție de categoria vehiculului, revine deținătorului legal al acestuia.
Termenul pentru efectuarea primei inspecții tehnice periodice se socotește de la data primei înmatriculări, iar pentru următoarea inspecție tehnică periodică, de la data celei precedente.
Suplimentar, conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 189/ 2005 aprobată prin Legea nr. 432/2006, „începând cu data de 01 Aprilie 2006, la împlinirea unui termen de 15 zile de la data expirării ITP sau a asigurării RCA, se suspendă de drept certificatele de înmatriculare ale vehiculelor rutiere aflate în aceasta situație.”
„Suspendarea certificatului de înmatriculare se revocă de drept în cazul în care deținătorul vehiculului face dovada că la data instituirii suspendării îndeplinea toate condițiile prevăzute de lege cu privire la asigurarea RCA și ITP.”